De beste smartphones van 2015

Het jaar 2015 ligt alweer twee maanden achter ons. Hoewel de lijstjes aan het einde van een kalenderjaar altijd overdadig zijn, kan het geen kwaad om nog één keer terug te kijken. En wel op de smartphones die zijn uitgebracht. Want als je op dit moment toe bent aan een nieuwe smartphone moet je het vooral hebben van modellen die vorig jaar zijn uitgebracht. Veel merken wachten nog even met het lanceren van nieuwe modellen. Maar er is meer dan genoeg te kiezen.

Apple kwam met een opvolger op wat de meest geavanceerde smartphone ooit wordt genoemd. Toch moet Apple de eerste plek afstaan aan Samsung. De Galaxy S6 gaat er met de gouden medaille vandoor. Op nummer 2 volgt dan wel Apple met de iPhone 6S. De bronzen medaille is voor de Nexus 6P van Google. De vierde plaats is opnieuw voor Apple met de iPhone 6S Plus. Op nummer 5 staat HTC met de One M9, LG vertegenwoordigt met de G4 de zesde plek en de zevende positie is voor de Xperia Z5 van Sony. In de onderste regionen van de lijst staat de Huawei P8 op plek 8. Op de negende plek staat de Nokia Lumia 930 van Windows Phone en de BlackBerry Passport sluit de lijst af.

Galaxy 6S

Een mooie top 10 als je er zo naar kijkt en een handig lijstje om bij de hand te houden als je naar een nieuwe smartphone op zoek bent. Laten we de top 3 eens onder de loep nemen. Daarin valt vooral de eerste plek van Samsung op. Een knappe prestatie als de concurrent ook wel een verbeterde versie van de meest geavanceerde smartphone ooit wordt genoemd. De eerste positie lijkt de Galaxy S6 vooral te danken te hebben aan de goede en mooie behuizing, die gemaakt is van metaal en glas. Qua specificaties verschilt hij niet veel van zijn voorgangers – die blijven erg goed - maar door de speciale behuizing heeft hij een premium uitstraling, iets wat zijn voorgangers niet hebben.

iPhone 6S

Ook in 2015 heeft Apple niet nagelaten een kwalitatief goede smartphone te lanceren. De iPhone 6S is de opvolger van de veelgeprezen iPhone 6. Het uiterlijk van de 6S is nagenoeg onveranderd maar onder de motorkap heeft die de nodige verbeteringen meegekregen. Zo wordt het toestel aangedreven door een Apple A9-chip, heeft de smartphone een werkgeheugen van 2GB, is er een 12 megapixel-camera ingebouwd en beschikt de frontcamera of 5 megapixels. De laatste opvallende verandering is het uitstekende besturingssysteem: IOS 9.

Nexus 6P

De derde prijs is gepakt door de Nexus 6P. Deze smartphone van Google dankt zijn populariteit vooral aan het goede scherm van 5,7 inch en de 12,3 megapixel-camera waarmee je erg mooie foto’s kunt maken. Andere pluspunten zijn de nieuwste versie van Android en de voorrang die het model krijgt bij het vrijgeven van updates.

Zo’n mooie high-end smartphone verdient natuurlijk goede bescherming. Op zoek naar een hoesje voor je smartphone? Kijk eens op www.hoesjescases.nl