Alles in 1 pakketten,
doen of niet

Wat is een alles in 1 pakket

Een alles in 1 vergelijken pakket is een bundeling van diverse diensten, die door telecomaanbieders wordt aangeboden. Zo'n pakket bestaat uit internet, digitale televisie en bellen via een vaste lijn.

Telecomaanbieders bieden ze aan als een mogelijkheid voor de klant om geld te besparen. Zoals aan vele aanbiedingen zit er echter ook een keerzijde aan bij internet vergelijken.


Waarom en waar op letten

Leveranciers bieden een pakket goedkoper aan dan de som van hun individuele diensten. Als een pakket goed aansluit bij de behoeften van de klant, dan kan deze er inderdaad geld mee besparen. Het is belangrijk dat die aansluiting er echt voldoende is. Daarom is het raadzaam om je behoeften eerst op papier te zetten. Letterlijk op papier, om daarbij in de buurt te blijven.

Vraag jezelf bijvoorbeeld af of de vaste telefoonlijn nog wel echt

nodig is. Gebruik je toch niet altijd een mobiele telefoon? Als je daarom alleen internet en digitale televisie wilt, dan biedt een pakket wellicht geen voordelen voor je. Laat je je verleiden tot een pakket dat meer biedt dan je echt nodig hebt, dan kan het zijn dat je toch geen geld bespaart en dat is je doel. Denk goed na.

Het is een valkuil waar je makkelijk invalt. Als de internetverbinding meer capaciteit heeft, is je dat de meerkosten waard? Bedenk dat je leverancier met alle plezier je later een duurder pakket aanbiedt, mocht de behoefte daaraan in de praktijk

blijken te bestaan.

Keuze van leverancier

Zet de leveranciers op een rijtje, die op je locatie actief zijn. Je huidige leverancier(s) horen daar bij, want die heb je toen niet zo maar gekozen. Maar kijk ook verder. Je hebt je papiertje bij de hand en zoekt welke leveranciers in de buurt van je behoeften komen. Voorkom dat je gaat afwijken van je lijstje. Daar heb je namelijk goed over nagedacht. Van de leveranciers met een goed aansluitend pakket, ga je naar hun kosten kijken. Maak een lijstje van die leveranciers op volgorde van de kosten. Daarnaast kijk je ook naar de reputatie van de leveranciers. Hoe snel reageren ze op een storing en is dat acceptabel voor je. Wat is de stabiliteit van de verbindingen? Je bent begonnen met de formulering van je behoeften en daarvan weet je nu de kosten. Daarmee kan je nu kijken of er een pakket bestaat dat meer biedt, maar niet duurder is. Maar denk daarbij aan de valkuil. Laat je niet verleiden tot de aanschaf van een pakket dat je geen echte meerwaarde biedt. Het is zinvol om regelmatig te controleren of het gekozen pakket nog altijd het beste voor je is. Er kunnen bij

de leveranciers zaken zijn veranderd en/of je eigen behoeften zijn

anders. Daarbij neem je natuurlijk de overstapkosten mee.