De business van VoIP

De VoIP markt 

Wie kijkt naar de verschillende internet providers zal het snel opvallen dat er een wezenlijk verschil zit tussen de prijzen van goedkoop internet en van duur internet. Alleen al per maand kan het soms wel 30 euro of meer schelen en dat zijn natuurlijk gigantische verschillen. Het kan dan ook allerminst kwaad om internetproviders eens van dichterbij te bekijken om erachter te komen waar nu voordelig internet af te sluiten is zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het internet. Hiervoor zul je dus naast de prijzen van de internetabonnement om te zien waar internet goedkoop is ook eens moeten gaan kijken naar de inhoud.


Inhoud per goedkoop internet abonnement anders

Het ene internetabonnement is vanzelfsprekend het andere niet en als je bijvoorbeeld voordelig internet bij verschillende providers vergelijkt kun je hier ook op aardig wat verschillen stuiten. Dit kan al beginnen bij de snelheid van het internet en dat is toch niet onbelangrijk te noemen. Uiteraard kan het ook schelen of je voor 1 of voor 2 jaar aan een internet abonnement vast zit. Je zou wellicht ook kunnen kijken naar de verschillen in prijs tussen goedkoop internet en bijvoorbeeld een alles in 1 pakket. De meeste consumenten hebben ook televisie en bellen nodig en dan kan het interessant zijn te overwegen alles vanuit 1 pakket te laten lopen. Dit is uiteraard wel iets duurder dan enkel goedkoop internet, maar het zou aan de andere kant wel eens interessanter kunnen zijn dan de diensten van los elkaar te nemen.


Korting voor goedkoop internet

Goedkoop internet en het aantrekkelijkste internet abonnement kunnen ook prima ontstaan doordat providers met korting strooien op hun abonnementen of pakketten, want dit komt namelijk met grote regelmaat voor. Waar je dan bijvoorbeeld op kunt rekenen is een korting voor een bepaalde periode, zoals een paar maanden, waarin de kosten van je internet bijzonder laag zullen zijn. Op die manier kun je dus ook naar goedkoop internet op zoek gaan, al is het wel goed om in je achterhoofd te houden dat uiteindelijk de kosten weer toe zullen nemen als de periode met korting achter de rug is. De vraag is dan of er dan nog steeds sprake is van voordelig internet en of je abonnement of pakket dan nog wel zo aantrekkelijk is. Als er bijvoorbeeld sprake was van een korting van boven de 50% is er een reƫle kans dat de kosten van het internet abonnement naderhand toch vrij duur beginnen te worden en dan is er dus ook van goedkoop internet geen sprake meer.
VOIP in je internet abonnement

Wanneer je bij je internetcontract ook telefonie afsluit zal dit niet meer via ISDN verlopen, maar via internet. Dit wordt ook wel voice over IP genoemd. Het grote voordeel is de snelheid en stabiliteit van de verbinding. In dit artikel lees je meer over de werking van VOIP. Verschillende providers in Nederland bieden vaste telefonie aan in hun alles in 1 pakketten. Denk dan aan KPN, XS4ALL, Ziggo en CaiWay. 


Create awesome mobile-friendly websites. No coding and free.