Sim Only

Sim Only
Sim Only is een abonnementsvorm voor een mobiele telefoon. Het is een abonnement waarbij je alleen het gebruik inkoopt. Je koopt er dus geen toestel bij. Je krijgt eigenlijk alleen de simkaart. Vandaar ook de keuze voor de naam. Op de simkaart staan de gegevens die bij jouw abonnement horen, zoals je telefoonnummer. Aan de hand daarvan kan je dan vervolgens aan de slag. Er zijn natuurlijk een aantal zaken waar je op moet letten. Wanneer je dit doet, dan kan je op een goede manier met deze abonnementsvorm omgaan. Uiteindelijk kan dit dan veel voordeel opleveren voor de gebruiker.

Goedkoper als abonnement
Het voordeel van sim only is natuurlijk duidelijk. Doordat alleen het abonnement wordt afgenomen en het toestel er niet bij hoort, is het goedkoper om op deze manier een telefoonabonnement af te sluiten. De vormen waarbij juist wel een toestel zit, moeten namelijk ook de kosten voor dit toestel in rekening brengen. Om die reden is het dus voor veel mensen aantrekkelijk om juist voor deze vorm te kiezen. Het is natuurlijk wel zo dat desondanks altijd een toestel nodig zal blijven om te bellen. Let hier dus wel op voordat je het abonnement daadwerkelijk gaat afsluiten. En kijk ook regelmatig of er sim only aanbiedingen beschikbaar zijn.

Het soort telefoon kiezen
Het andere voordeel van sim only is dat je relatief vrijer bent in je keuze voor een telefoontoestel. Wanneer je voor de abonnementen met toestel kiest, dan ben je afhankelijk van het toestel dat geboden wordt. Bij alleen de simkaart is dat anders. Je kan dan bijvoorbeeld het toestel dat je al hebt blijven gebruiken. Of je kiest voor een toestel dat je echt wilt hebben. Let wel op dat de telefoon en de simkaart die je hebt wel op elkaar aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld bij oudere toestellen nog weleens een probleem zijn. Is dit in orde, dan kan je goedkoop bellen.