Zakelijk bellen via VoIP

Het wordt anno 2020 steeds meer noodzakelijker om te kunnen bellen. Vooral met het Corana pandemie dat over de hele wereld heerst. Als gevolg van deze pandemie worden er in sommige landen coronamaatregelen gehandhaafd. Een van deze maatregelen kunnen inhouden dat er een lockdown gehanteerd wordt en dat je nu van huis uit moet werken. Voor sommigen wordt dit als lastig ervaren en voor anderen is het juist een zegen. In beide gevallen is 1 ding zeker: je gaat veel meer moeten bellen voor het werk! In zo een geval komt zakelijk bellen via VoIP heel goed te pas.


Wat is VoIP

VoIP is letterlijk een afkorting van voice over IP (spraak over IP) wat betekent bellen via het internet. Bellen via VoIP is de laatste jaren steeds populairder geworden, zeker voor bedrijven is dit een heel goede uitkomst.


Hoe werkt VoIP?

Bij VoIP bellen is er in feite geen fysieke telefoonlijn meer nodig, omdat het bellen via internetverbinding gaat. Er is verder ook geen telefooncentrale meer nodig op locatie. Alles geschiedt via ‘in de Cloud’. Je kunt dus overal waar je internetverbinding hebt, thuis of op het werk, een telefoon ontvangen. Het enige wat u moet doen is inloggen in je VoIP account. Je krijgt dan een VoIP nummer waarbij je zelf kunt regelen hoe, waar en wanneer de telefoon over moet gaan. 


De voordelen van VoIP bellen

Het komt je goedkoper uit

Bellen met VoIP komt je veel goedkoper uit, dat is zeker 1 van de grootste voordelen. Het is goedkoper bellen dan anologe telefonie en zelfs ook ISDN telefonie. Als bedrijf betaal je voor de functionaliteiten waarvan elke gebruiker gebruikmaakt.


Tip: VoIP Pakket | All-in VoIP Pakketten incl. 19 nuttige functies


Ontvangen van je voicemail in mailbox

Als je een dagje met verlof bent en er wordt op het nummer gebeld, dan is het mogelijk dat er een bericht (voicemail) voor je achtergelaten wordt. Deze komt dan in je mailbox terecht. Je kunt dus rustig achteraf al je berichten beluisteren.


Doorverbinden met je privé nummer

Een ander optie voor wanneer je met een dagje verlof bent en toch wel een belangrijke klant wilt spreken, is dat je werknummer automatisch doorverbindt met je privé nummer. Je kunt ook nog de tijd instellen waarbij je VoIP nummer of je bedrijfsnummer doorschakelt naar je privé telefoon.


Een ander optie voor het doorverbinden naar je privé nummer is bij het uitvallen van internetverbinding. Je kunt het via het centrale zo regelen dat gesprekken in zo een geval dan automatisch worden overgenomen door je privé nummer. 


Leestip: Kosten Telefooncentrale Anno Nú | Voordeligere Alternatieven Overzicht


Hoge geluidskwaliteit

Als je gebruik maakt van VoIP bellen, dan kun je gebruik maken van HD geluidskwaliteit. Dit zal de telefoongesprekken alleen maar aangenamer maken, want je zult alles helder kunnen horen.

Secure Mail